Временно движението по третокласния път ІІІ-358 Тетевен – Ябланица, в района на Гложене, е ограничено

Временно движението по третокласния път ІІІ-358 Тетевен – Ябланица, в района на Гложене, е ограничено поради свличане на земни маси и камъни. Обходният маршрут е през Тетевен, кв. „Полатен“ – Голям Извор – Ябланица и обратно. Тов съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската пътна мрежа в планинските райони, да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата от падналите дъждове има опасност от срутища и свличане на земна маса. Във всички областни пътни управления има дежурни аварийни екипи, които да възстановят проходимостта на пътищата в максимално кратък срок.

В област Смолян пътната обстановка постепенно се нормализира. Предприемат се действия за укрепване на свличането по третокласния път при Смилян, където движението в момента е в една лента.

Разчиства се и пътя при село Момчиловци. От вчера следобед поради възникнало свлачище е ограничено движението по път III-8631 Момчиловци – Лъки. Обходният маршрут е през Момчиловци – Соколовци – проход „Рожен“ – Лъки и обратно.

Поради срутване на скални маси в една лента е движението по път II-86 Бачково – Нареченски бани.

Пътуването по път III-3009 Правец – Етрополе е в една лента поради свличане на земна маса и наводняване на пътното платно.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и по път II-82 София – Самоков заради свличане на земна маса и стесняване на една от лентите за движение.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

1
Коментирайте

avatar
Най-нови Най-стари
Онзи
Анонимен
Онзи

След това ще е временно отворено, до следващия колосален дъжд от 15-20л. на крадрат

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н