В Луковит започна Великденска работилница-базар

На 26 март в Луковит започна Великденска работилница-базар за ръчно изработени сувенири от четвъртокласници на СУ „Алеко Константинов“ с класен ръководител Рени Радомирска. Работилницата ще отваря врати също на 27 и 28 март, от 16:00 до 18:00 часа, в сламената къщичка на площад „Трети март“.

Инициативата се провежда в рамките на Европейските дни на художествените занаяти 2018, координирани от РСО „Централна Стара планина“. Дните протичат едновременно в общините Луковит, Габрово, Ловеч, Елена, Севлиево, Тетевен и Дряново под мотото „Да оставим наследство за бъдещето“.

В Луковит децата от IV „в“ клас са подготвили голямо разнообразие от красиви творения на великденска тематика. При изработването им са използвали и природни материали от Градската градина на Луковит.

Един от първите посетители в понеделник беше изпълнителният директор на РСО „Централна Стара планина“ Мариела Петрова, която поздрави възпитаниците на Рени Радомирска за красивите сувенири и за празничното настроение, което създават в мрачния мартенски ден.

Изделията са на символични цени, а каузата е благотворителна. Със събраните средства от базара четвъртокласниците ще закупят детски книги, които ще дарят на библиотеката при НЧ „Съзнание 1895“.

Коментирайте

avatar

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н