Ученици от СУ „Алеко Константинов“ се включиха в кампанията „Мениджър за един ден“

На 12.10.2017 г. се проведе шестнайстото издание на Националната инициатива „Мениджър за един ден“, организирано от Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с държавни институции, общински администрации, български и международни компании. Събитието ежегодно дава възможност на мотивирани млади хора от цялата страна да открият своето призвание, да натрупат практически опит и да създадат контакти, ключови за бъдещото им професионално развитие. Макар да се срещат само за ден, много от младежите и обучаващите ги мениджъри продължават да поддържат връзка, като предложенията за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се участници.

На местно ниво инициативата получи подкрепа от „Витавел“ АД, Diplomat Plaza, “Тетрагон” ООД и „Милкком“ ООД.

Учениците от XI „в“ клас на СУ „Алеко  Константинов“ – Профил „Технологичен – Предприемачество и бизнес“ се потопиха в ежедневието на успяващи в града фирми, вдъхновиха се и откриха професионалното си призвание. Създавайки контакти с реалния бизнес, те се запознаха с историята, организацията, отделите и отговорностите на всяка от тях. Участваха в работни срещи, бизнес преговори, работиха с документация. Заредени с положителна енергия, те избраха своята професия, научиха се как да бъдат успешни в кандидатстването за работа и придобиха увереност в собствените си сили.

Дванадесетокласникът от СУ „Алеко Константинов“ Георги Граждански взе участие в инициативата като мениджър за един ден във фирма “Тетрагон” ООД, където се запозна със спецификите на работа при изработката на печати и електронни схеми и получи ценни съвети за своята бъдеща кариера от инж. Йордан Топкаров и  инж. Евгения Цолова.

 

Коментирайте

avatar

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н