Полицаи от Луковит иззеха над 100 кг. зелена листна маса канабис

Полицаи от Луковит иззеха над 100 кг. зелена листна маса канабис. Двама мъже са задържани. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Ловеч. На 13 септември на територията на Луковит е проведена полицейска операция, с цел противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества.
В хода на операцията, в местността „Парцелите“ край града, полицаи са установили двама мъже на възраст 31 и 19 години, които се придвижват с кон и каруца, в която превозват полиетиленова пръскачка и туба с течен препарат за наторяване. Двамата са установени и задържани в момент на напояване и наторяване на растения от вида на конопа, а 31-годишният мъж е бил и с поставена маска с прорези на очите.
Полицаите са иззели общо 39 растения, които при тестване с полеви тест са реагирали на канабис. Средната им височина е около 150 см, а само зелената листна маса е с бруто тегло от 127,79 кг.
Образувано е досъдебно производство, двамата мъже са задържани за срок от 24 часа и материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Луковит. Работата продължава.

Коментирайте

avatar

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н