Отборът от ОУ „Христо Никифоров” е първенец в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

На територията на СУ „Тодор Кирков” Ловеч се проведе ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” Ловеч 2018. Състезанието е традиционно и е включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2017/2018 година. Основната му цел е да се провери нивото на придобитите знания в основния курс на обучение за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Мероприятието беше организирано от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч, Община Ловеч, РУО-Ловеч и Секретариата на Областен съвет на Български Червен кръст – Ловеч. Надпревара беше открита от г-жа Соня Недкова – ст. експерт БЕЛ в РУО – Ловеч.  Приветствие към участниците отправиха и г-н Илиян Тодоров – зам. областен управител на област Ловеч и г-н Симеон Колев – директор на СУ „Тодор Кирков” Ловеч .

В надпреварата участие взеха ученици от 6-ти и 7-ми класове на училищата „Васил Левски”, „Тодор Кирков”, „Христо Никифоров”, „Панайот Пипков” и ОУ „проф. Димитър Димов”  от гр. Ловеч, както и ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Лесидрен, СУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Угърчин, СУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен и ОУ „Иван Хаджийски” Троян.

Състезанието включваше теоретична и практическа част. По време на теоретичната част, участниците решаваха индивидуален тест за проверка на знанията за правилата за поведение и действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Във втория етап под формата на състезателни игри отборите демонстрираха уменията и реакциите си за действие при бедствия от различен характер в обособени центрове за природни бедствия – земетресения и наводнения, център производствени аварии, индивидуални средства за защита, пожарна безопасност и първа долекарска помощ.

Победител в състезанието с 283 точки стана отборът на ОУ „Христо Никифоров” Ловеч. Второ място с 272,5 точки зае отборът на ОУ „Иван Хаджийски” гр. Троян, а трети с 264,5 точки остана отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Лесидрен, община Угърчин.

Всички участници получиха грамоти, като класиралите се на първите три места бяха наградени с купи и медали, а на останалите участници бяха връчени призове. Наградите за отборите бяха осигурени от Община Ловеч. Купата и медалите на комплексния победител бяха връчени от г-н Даниел Колев – заместник-кмет на община Ловеч.

Директорът на РДПБЗН-Ловеч комисар Владимир Кацарски връчи почетни призове за Кмета на община Ловеч, директорите на СУ „Тодор Кирков” Ловеч и секретариата на ОС на БЧК – Ловеч за приноса им в подготовката и провеждането на ученическото състезанието.

Коментирайте

avatar

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н