Кметът Грънчаров: Нов 1 млн. лв. ще бъдe насочен за уличната мрежа в общината

Правителството отпусна 1 млн. лв. за ремонтни дейности на част от уличната мрежа на територията на община Луковит. „Тепърва ще избираме кои ще бъдат обновените улици“, заяви кметът Иван Грънчаров пред в. „Луковитски новини“ и допълни, че около 750 хил. лв. ще отидат за селата.
В момента отделно се извършва проектирането за ремонтите на четирите улици в града – „Предел“, „Княз Борис I“, „Тополовска“ и „Кръгояр“. Средствата са от капиталовите разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2017 г. Безвъзмездните средства са отпуснати във връзка с искане на общината, отправено до МРРБ през месец юли 2017 г.
Предвижда се изпълнението на нов водопровод и последващо асфалтиране на улиците “Княз Борис І“, „Кръгояр“, „Тополовска“ и „Предел“ в гр. Луковит. През 2016 г. са проведени тръжни процедури по реда на ЗОП за инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) и строителен надзор, като са сключени съответните договори с изпълнители. Обхватът на обекта е определен след срещи с ръководството на „ВиК“ АД гр. Ловеч за уточняване на проблемни участъци с чести аварии и непрекъсната загуба на вода от амортизирани връзки между тръбите.
„Предвиждаме в началото на годината да започнат реалните ремонтни дейности, защото е хубаво времето, за да стане през пролетта асфалтирането“, добави той.
Сумата за изпълнение на целия проект е 1 500 000 лв. с ДДС. Средствата от Споразумението с МРРБ от 18.12.2017 г. не могат да обезпечат изцяло изпълнението на проекта, за това община Луковит предвижда да започне със строително-ремонтни работи по улиците “Княз Борис І“, „Кръгояр“ и „Тополовска“, като работите по ул.“ Предел“ ще се извършат при отпускане на финансови средства през 2018 г.

Коментирайте

avatar

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н