До края на 2018 г. се очаква да стартира строителството на п.в. на път II-35 Ловеч-Троян и път III-357 Троян-Орешак

Строителството на пътната връзка на път II-35 Ловеч-Троян и път III-357 Троян-Орешак в рамките на община Троян се очаква да стартират още през тази година. Това е отговорил на въпрос на народните представители Калин Василев и Иван Миховски министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е осигуряване на алтернативно решение на трасето на път II-35 в района на гр. Троян, като участъка на пътя от входа на Троян през с. Бели Осъм се прехвърля на десния бряг на реката и се включва в път III-357.

За реализация на обекта между Агенция „Пътна инфраструктура“ и община Троян през юли 2017 г. е сключено споразумение, съгласно което местната власт е поела ангажимента за изготвянето на инвестиционен проект, съгласуван със заинтересованите институции, извършване на процедурите, изискващи се от екологичното законодателство, изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието и провеждане на отчуждителни процедури. От своя страна АПИ обезпечава строителството на обекта. В момента от агенцията провеждат търгове за избор на изпълнител на строително-монтажни работи и за надзор. За първата поръчка председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов вече е издал решение за класиране на участниците, а втората процедура е на етап разглеждане на техническите оферти. Ако няма обжалвания, договорите за изпълнение ще бъдат подписани в рамките на тази година и ще започне строителството.

Срокът за изпълнение ще е 12 месеца. Средствата осигурени от бюджета на АПИ са за 2,32 млн. лв. без ДДС.

Проектната документация от страна на община Троян е представена в АПИ на 30 март т.г.

Съгласно проектът се предвижда изграждане на п.в. между път II-35 Ловеч-Троян и път III-357 с дължина 154 м и ново мостоно съоръжение над р. Бели Осъм с дължина 43,2 м. Габаритът на новоизграденото съоръжение ще е е 16,5 м с две ленти за движение по 3,5 м в посока Беклемето, една лента за движение по 3,5 м в посока Ловеч и два тротоара по 3 м.

Проектните решения са насочени към запазване на съществуващите постройки и бензиностанция в района.

1
Коментирайте

avatar
Най-нови Най-стари
Гахх
Анонимен
Гахх

Значи 150м нов път и мост струват 3 милиона. Социалистите крадоха, ама учениците надминават учителите явно

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н