Антон Долапчиев, народен представител от 11-ти МИР Ловеч: За ГЕРБ най-важно е управлението в диалог с избирателите

Антон ДолапчиевВъв връзка с началото на новия парламентарен сезон вестник „Луковитски новини“ потърси по един представител на всяка политическа сила, избрана от 11-ти МИР-Ловеч.

Г-н Долапчиев, започна новият политически сезон. Какво да очакваме през него? Кои са предизвикателствата?

Най-важното за нас е до края на 43-ото Народно събрание изменението на Изборния кодекс предвид резултатите от референдума. Виждате как само политическа партия ГЕРБ зачита вота на 2,5 милиона българи, гласували за мажоритарния избор, с внесеното от нас предложение. Други партии се отметнаха от заявката си за подкрепа на вота на избирателите на референдума.

И тъй като за нас управлението в диалог с избирателите е от изключително значение, в момента провеждаме допитване сред 22 хиляди членове на ГЕРБ за възможните ни коалиционни партньори и провежданите политики в следващото Народно събрание. ГЕРБ винаги работи за хората, в близост до хората, в диалог с хората.

 

След няколко дни новият президент Румен Радев ще разпусне Народното събрание. Какво успяхте да свършите и какво ще отчетете пред избирателите си в област Ловеч?

Като народен представител от управляващата коалиция с правомощията, с които разполагам като депутат, съм съдействал за разрешаване на наболели проблеми на отделните хора, представители на бизнеса и местните власти, без значение от политическата им принадлежност. Народен представител съм на политическа партия ГЕРБ и не мога да не изтъкна направеното от нас за Ловешка област. Знаете, че в Луковит и Тетевен успешно се реализираха проекти по Националната програма за енергийна ефективност на многофункционални жилищни сгради. Това предстои и в Ловеч и Троян. Само преди дни беше избран и изпълнител на строителството на първите 10 километра от АМ „Хемус“ – между Ябланица и Боаза, нещо от изключителна важност за областта. Силно се надявам избирателите отново да дадат доверието си на ГЕРБ, за да довършим започнатото.

Иначе като народен представител аз съм сред вносителите на редица важни законопроекти, сред които законопроектът за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, за Националната служба за охрана, за държавна Агенция „Разузнаване“, за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност.

Като член и на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта през двете години, в които съм народен представител, подкрепях редица спортни клубове и в Ловеч, и в страната. Съжалявам само, че не успяхме да вкараме изцяло новия закон за младежта и спорта за гласуване в пленарна зала, просто не ни стигна времето за това.

 

Как ще продължите да бъдете полезен за област Ловеч и след като напуснете депутатската банка?

Никога не съм си позволявал да се изживявам като пожизнен депутат. Не е нужно човек да е на висш държавен пост, за да бъде полезен на обществото и държавата като цяло. Дори след края на 43-ото Народно събрание ще продължа да бъда част от партия ГЕРБ и ще работя за развитие на нейните политики в полза на гражданите. Стига човек да иска, винаги може да намери как.

Коментирайте

avatar

Сходни публикации

Предстоящи събития
П
В
С
Ч
П
С
Н